Sposób przygotowania

1. Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę dodając szczyptę soli. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy delikatnie żółtka ciągle ubijając,

2. Mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz proszek do pieczenia razem wymieszać i powoli dodawać do białek delikatnie mieszając.

3. Gotowe ciasto wlać do blaszki i piec ok 20-25minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Gorące ciasto pozostawiamy w piekarniku aż ostygnie aby za szybko nie opadło.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !