Sposób przygotowania

Przygotować robot z nożami do siekania.
Wsypać obie mąki, cukier, kakao, sól, dodać żółtka i Kasię i wyrobić ciasto.
Wyrobione ciasto podzielić na 20 kulek.
Umieścić je w foremkach do babeczek i dociskając do ścianek wylepić foremki ciastem i nakłuć widelcem.
Babeczki piec w temperaturze 200 stopni przez 12-15 minut.
Wystudzone babeczki wyjąć z foremek.

Śmietanę ubić z cukrem.
Gdy jest odpowiedniej konsystencji wmiksować na wolnych obrotach serek mascarpone.
Następnie dodać pokrojone w kosteczkę mango i delikatnie połączyć ze śmietaną, ale mieszać już łyżką.
Na babeczki kłaść łyżką masę lub wyciskać szprycą z końcówką o dość sporym otworze, bo mango może zapychać otworek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    bardzo ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super przepis
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Zapowiada się przepyszna uczta:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    słodkość której nie sposób się oprzeć
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    już mi ślinka leci
  • 0
    original
    Opublikowano

    freekate

    szukałam pomysłu na mango i mam, zwłaszcza że mascarpone uwielbiam
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    cieszę się, że pomysł się podoba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Super! Chętnie bym taką zjadła :) pewnie niejedną ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !