Sposób przygotowania

Obie mąki wysypać na stolnicę, dodać żółtka, sól i pokrojoną zimną Kasię.
Wszystko posiekać nożem lub siekaczką do ciasta aż będą grudki.
Następnie zagnieść ciasto i zawinięte w folię spożywczą włożyć do lodówki aby się schłodziło.
Ciasto wyjąć z lodówki podzielić na 20 kulek wielkości troszkę większej niż orzech włoski.
Wylepić ciastem foremki do babeczek i nakłuć ciasto widelcem.
Piec babeczki w temperaturze 200 stopni przez 10 minut.
Wystudzone babeczki wyjąć z foremek odwracając je do góry dnem.
Galaretkę rozrobić w wodzie i schłodzić.
Gdy jest lekko gęsta dodać do niej śmietanę i zmiksować.
Wstawić do lekkiego stężenia do lodówki.
Gdy masa ma odpowiednia konsystencję przełożyć do szprycy i wycisnąć ją na babeczki.
Na koniec na każdą babeczkę ułożyć borówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    babeczki rządzą super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Wyglądają przepysznie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !