Sposób przygotowania

Zagotować owoce czarnej porzeczki z wodą i listkami, gotować ok.20 minut i odcedzić. Wsypać cukier i kwasek cytrynowy. Po całkowitym ostudzeniu wlać spirytus, wymieszać i rozlać do butelek. Otrzymamy ok. 5 l pysznej nalewki. Jedyny mankament-nalewka musi odstać ok.2-3 miesięcy,aby jej skosztować. Ale naprawdę warto poczekać.

Spróbuj również

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    kiedyś się wproszę :-)
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    No to NA ZDROWIE!
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Zapraszam obie!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Na chłodne wieczory, łyczek takiej naleweczki....pycha! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    na zdrówko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !