Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 4 płaty
szpinak mrożony opakowanie
czosnek 4 ząbki
sok z cytryny 2 łyżki
jogurt naturalny 1/2 kubeczka
mąka do obtoczenia
olej łyżka
sól do smaku
gałka musztatołowa do smaku
ser żółty 10 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w szpinaku

Rybę natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny, obtoczyć w mące i podsmażyć. Szpinak rozmrozić, podgrzać z masłem, jogurtem i czosnkiem i gałką muszkatołową. Pod koniec duszenia przyprawić. Sos szpinakowy wlać do żaroodpornego naczynia na to ułożyć rybę i ser. Zapiekać ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniapetr 01.11.2011 21:27
Super pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak