Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z jajek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowany ziemniak 2 sztuki
koperek 1 łyżka
posiekany szczypiorek 1 łyżki
gęsta śmietana 2 łyżki
starta gałka muszkatołowa Prymat 1/4 łyżeczkii
sól - -
Pieprz czarny mielony Prymat - -
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
masło rozpuszczone 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z jajek

Jajka i ziemniaki zmielić w maszynce. Dodać surowe jajko, śmietanę, koperek oraz szczypiorek wraz z przyprawami. Następnie dokładnie wyrobić masę jajeczną, formując z niej kotleciki, a następnie obtaczać w bułce i smażyć na maśle lub oleju. Podawać ciepłe, z bułką i surówką sezonową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 27.06.2011 22:32
pyszne
kotlet 08.05.2011 22:20
takich jeszcze nie robiłem
magical66 08.05.2011 21:08
pycha, szkoda tylko, żer na zdjęciu tego nie ma...
jogobella231
jogobella231 12.03.2011 08:52
pycha
marcia71 11.03.2011 12:04
lubię to, tani kotlet
szajba2 16.01.2011 19:02
powinno być całkiem smaczne
Babciagramolka 22.12.2010 08:05
Robię- tyle że ja podaję z sosem koperkowym i ziemniakami
Barbara55 29.08.2010 14:15
chętnie wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak