Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
kapusta 10 liści
cebula 3 duże
jaja 2 sztuki
kasza gryczana 100 g
ryż 100 g
płatki owsiane 2 łyżki
olej do smażenia 1/3 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą i pieczarkami

ryż i kaszę ugotować do miękkości. Cebulkę posiekać i podsmażyć na złocisty kolor. Pieczarki posiekać, usmażyć, odparować i wymieszać z kaszą i ryżem. Dodać jajka, bułkę, płatki, sól i pieprz. Liście kapusty sparzyć. Zawinąć farsz. Włożyć do garnka i dolać wody. Dodać cebulę i grzybki. Dusić ok. godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 25.07.2012 08:29
zamiast pieczarek daje lesne grzyby, ale uwielbiam takie golabki zwlaszcza z barszczem grzybowym :)
agnieszka214 18.11.2011 09:15
wspaniałe
agnieszka214 18.11.2011 09:15
wspaniałe
Magula 02.11.2011 12:21
Super przepis!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak