Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa dyniowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
bulion 2 l
ser 5 łyżek
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
cebula 2 sztuki
masło 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa dyniowa

Na maśle podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę. Do rosołu wkładam obraną i pociętą na kawałki dynię, cebulę, troszkę soli i pieprzu. Całość gotuję około 40 minut pod przykryciem. Następnie miksuje całość i dodaje koncentrat pomidorowy. Stawiam z powrotem na gaz i wsypuje ser-mieszam. Doprawiam. Podaję z tartym serem i/lub z jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa78 06.07.2012 08:04
Ciekawa
Agnieszka/picola 09.04.2012 12:17
dobra
caralajna 18.02.2012 18:50
dyniową uwielbiam :)
anemon 23.11.2011 08:48
Bardzo lubię zupę dyniową.
IKrakowianka 16.11.2011 21:45
ciekawy przepis
AgaS10 03.11.2011 15:17
nigdy takiej nie robiłam:)
kochanyptysiu 03.11.2011 07:28
dzięki:)
gusia1000 02.11.2011 21:01
Zawsze warta głosu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak