Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żur na boczku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 25 dag
boczek 20 dag
woda 1,5 l
żur 1/2 l
ziemniaki 80 dag
mąka 4 dag
czosnek 1 ząbek
sól 1 szczypta
piperz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: żur na boczku

Z boczku i włoszczyzny ugotować wywar przecedzić wlać żur zagotować posolić popieprzyć włożyć pokrojony boczek i czosnek podawać z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 02.11.2011 08:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak