Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzeć z 3/4 szklanki cukru pudru i żółtkiem na jednolitą masę. Białko ubić na sztywną pianę. Do masła dodać suche składniki (mąka, wiórki, proszek do pieczenia) i 20 ml likieru, po czym delikatnie wmieszać pianę z białka. Na koniec dodać pokrojone ananasy i od razu nakładać do formy na muffiny. Nie trzeba smarować formy, jeśli jest teflonowa lub jeśli używamy papierowych foremek. Babeczki wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika (termoobieg) na ok.20 minut. Patyczkiem sprawdzamy, czy się upiekły. Jeśli jest suchy, muffiny są gotowe. Pozostałą część cukru pudru rozcieramy z 20 ml likieru ananasowego i smarujemy ciepłe babeczki i dowolnie dekorujemy. Muffinki można jeść na ciepło i na zimno. Pięknie pachną, są wilgotne i bardzo smaczne.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pyszne, robiłam już dwa razy!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wyglądają ślicznie. Muffinek z ananasem jeszcze nie przyrządzałam ani też nie próbowałam, ale zrobię na pewno!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pomysłowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Uwielbiam muffinki. Takie te? z ch?ci? bym posmakowa?a.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !