Sposób przygotowania

Przesianą z odrobiną soli mąkę siekam drobno z masłem, następnie dodaję żółtko i zarabiam to z odrobiną letniej wody na jednolitą masę.
Wykładam ciastem spód i brzegi tortownicy i zapiekam w piekarniku.
Cebulę należy obrać, drobno posiekać i dobrze poddusić na patelni. Doprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą uniwersalną, dodać ser pleśniowy i lekko podgrzać tak żeby ser nie rozpuścił się kompletnie.
Cebulę przekładam na zapieczony spód i zalewam śmietaną rozmąconą z żółtkiem.
Wypiekam ok 30min w 175 st C

Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś dla mnie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    chętnie bym spróbowała
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cynowa_Beata

    Tarty w średniowieczu sprzedawano na targach z ruchomych piecy na taczkach. Ten przepis wygląda bardzo smakowicie.Na pewno wypróbuje.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam tarty, ale takiej z cebulką jeszcze nie jadłam. Muszę spróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zapowiada si? smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ciekawy pomysł, bardzo lubię tarty, muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    jadłam kiedyś,pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam tarty.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !