Sposób przygotowania

4 jajka sparzam, oddzielam białka od żółtek.
Białka ubijam z cukrem na sztywną pianę, następnie dodaję bardzo delikatnie po jednym żółtku, na koniec przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę.
Masę wylewam na wysmarowaną blachę i wypiekam biszkopt.

Masło ucieram z cukrem pudrem, następnie dodaję po jednym żółtku i dalej ucieram.
Do masy dodaję mleko w proszku, likier i spirytus, ucieram na gładką masę.
Dodaję do niej kolejno płatki migdałowe i kokos

Na upieczony i przestudzony biszkopt przekładam masę rafaello i dekoruję ja obficie płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi.

Wkładam do lodówki na około 4godziny

SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do kawusi pyszności...
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    niebo w gębie ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    no pysznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 1
    sv202952
    Opublikowano

    BeataJ

    ciekawe...w tej wersji jeszcze nie próbowałam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !