Sposób przygotowania

Zalewa:
# szklanka wody
# szklanka octu
# szklanka oleju
# 3 łyzeczki soli
# 3 łyżki cukru
# 5 zieli angielskich
# 8 ziarenek pieprzu
# 3 listka laurowe

Cukinie obieramy i wykrawamy środek (waga cukini po obraniu - 3kg) i uceramy na grubych oczkach. Ćwiki ze skórką gotujemy do miekkosci, obieramy i równiez ucieramy, wsypujemy łyże soli i odstawiamy na 2h. Cebule i papryke kroimy w drobną kostkę i dodajemy do odcisnietej cukini, dodajemy buraczki i mieszamy. Składniki na zalewe gotujemy i wlewamy do warzyw i gotujemy je 25 minut, Wkladamy do słoików i pasteryzujemy do 20 minut

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetna!
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Koniecznie muszę wypróbować takie buraczki :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Z papryką też są pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    nie łączyłam jeszcze buraków z cukinią pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ja też nigdy nie łączyłam buraków z cukinią, ale może to być na prawdę smaczne połączenie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ciekawe połączenie, chętnie wypróbuję w sezonie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    muszę wypróbować przy wakacjach
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    Już to będzie mój ulubiony przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    justys759

    też tak robię i są naprawdę dobre :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !