Sposób przygotowania

żółtka utrzeć z 1/2szkl.cukru,białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem,margarynę roztopić przestudzić,mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć wszystkie składniki razem dokładnie wymieszać,na patelni zbrunatnić 8 łyżek cukru i wylać na blaszkę na ten karmel ułożyć osączone plastry ananasa,przykryć ciastem i upiec w temp.180st.ok.35min.po wystudzeniu ciasto nasączyć sokiem z ananasa z cytryną lub rumem i wyłożyć z blaszki tak aby spód był na wierzchu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Wanda6

    apetyczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    znakomite ciacho !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !