Sposób przygotowania

Jabłka zetrzeć na grubej tarce, a następnie zasypać cukrem i odstawić na pół godziny. Do jabłek wsypujemy 1 szklankę mąki, wbijamy jaja, dodajemy 3 łyżki oleju, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Mieszamy. (Można dołożyć jeszcze orzechy, lub rodzynki, też wychodzi pyszny). Pieczemy 45 min w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    a czemu z laboratorium ? ale takiego nie próbowałam - ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    właściwie to nie wiem:) przepis mam od ciotki. Teraz właściwie się zastanawiam. Kiedyś pracowała w szpitalu w laboratorium, może dlatego się tak nazywa:) ale nie wiem na 100%
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    co za nazwa hehehe;d

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !