Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony dorsz z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 6 filetów
boczek wędzony 6 plastrów
mleko 0,5 l
sól
sok z cytryny
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony dorsz z boczkiem

Filety wymoczyć w mleku przez ok. 60 min. Odsączyć z zalewy, skropić sokiem cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Odstawić na 30 min. Na każdym filecie położyć plasterek boczku, zrolować oraz spiąć wykałaczką. Blachę wysmarować olejem i ułożyć roladki. Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 17.10.2013 07:25
pyszny przepis
kate.500 28.02.2013 20:28
Bardzo lubie rybki, wiec musze zapamietac ten przepis bo rybka zapowiada sie zmakowicie
Wafelek2601 07.02.2013 07:19
Świetny przepis
barbara11561 10.10.2012 10:15
bardzo ciekawy pomysł:)
alaaa 21.02.2012 11:58
ryba z boczkiem,,ciekawe jak to smakuje
Ewelina38 04.01.2012 14:45
rewelacyjna rybka
iga2 31.12.2011 23:52
ciekawe
Magdalena1110 03.11.2011 19:07
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak