Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gołąbki
kapusta młoda 1 sztuka
łopatka wieprzowa 1 kg
kasza 40 dag
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
sos
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
śmietana 18 proc 1 kubeczek
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
kość wieprzowa 1 sztuka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

GOŁĄBKI: Kaszę ugotować. Łopatkę wieprzową ugotować w osolonej wodzie a następnie przemleć przez maszynkę. Połączyć mięso z kaszą. Kapustę ugotować tak, aby liście były miękkie, oddzielić liście, tak aby każdy był osobno. Cebulkę pokroić drobno, zeszklić na łyżce masła. Dodać do połączonej kaszy z mięsem. Tak przygotowany farsz przyprawami, a następnie nakładać na liście kapusty i zwijać, aby nic nie wyleciało. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Następnie przygotować

SOS: na kości wieprzowej ugotować wywar. Dodać koncentrat pomidorowy, pogotować chwilę. Zatrzepać mąką wymieszaną ze śmietaną. Przyprawić sos przyprawami. Zagotować i odstawić. Gołąbki wkładać do misek i polewać sosem. Podawać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 08.06.2012 17:49
gołąbki mogę jeść codziennie,uwielbiam wprost
KasiaK90 13.12.2011 09:33
uwielbiam
KasiaK90 13.12.2011 09:33
uwielbiam
Tyszak 14.11.2011 10:48
Uwielbiam gołąbki w każdej postaci :)
eduszo
eduszo 05.11.2011 10:26
Wole z ryżem .
artur7 02.11.2011 05:57
mniam
novita23 01.11.2011 13:26
lubię
gosia47-47 01.11.2011 12:17
lubię gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak