Sposób przygotowania

GOŁĄBKI: Kaszę ugotować. Łopatkę wieprzową ugotować w osolonej wodzie a następnie przemleć przez maszynkę. Połączyć mięso z kaszą. Kapustę ugotować tak, aby liście były miękkie, oddzielić liście, tak aby każdy był osobno. Cebulkę pokroić drobno, zeszklić na łyżce masła. Dodać do połączonej kaszy z mięsem. Tak przygotowany farsz przyprawami, a następnie nakładać na liście kapusty i zwijać, aby nic nie wyleciało. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Następnie przygotować

SOS: na kości wieprzowej ugotować wywar. Dodać koncentrat pomidorowy, pogotować chwilę. Zatrzepać mąką wymieszaną ze śmietaną. Przyprawić sos przyprawami. Zagotować i odstawić. Gołąbki wkładać do misek i polewać sosem. Podawać ciepłe.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    lubię gołąbki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wole z ryżem .
  • 0
    original
    Opublikowano

    Tyszak

    Uwielbiam gołąbki w każdej postaci :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    gołąbki mogę jeść codziennie,uwielbiam wprost

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !