Sposób przygotowania

Śledzie najlepiej przygotować dzień wcześniej. Płaty śledziowe pokroić na ok.5 cm kawałki.Cebule pokroić w cienkie półplastry, sparzyć wrzątkiem i ostudzić. Śmietanę, majonez, chrzan i pieprz cytrynowy wymieszać i zalać śledzie z cebulą. Dokładnie połączyć i wstawić na noc do lodówki. Podawać z ziemniakami z wody lub w mundurkach.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    takie śledzia robię, ale malutko bo tylko ja go u nas jem...chłopaki się nie znają!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    popielcowy... fajny
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Oj uwielbiam śledzika w każdej postaci. Dziś właśnie zrobiłam z cebulką i papryką. Przegryza się w lodówce.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Widze, ze lubisz sledziki. Ja niekoniecznie, ale maz bardzo lubi takie salatki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    jak super podane ;)
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    popielcowy to trzeba go popiołem posypać hihi:) super śledzik bardzo lubię takie śledziki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    smaczny obiadek dla mojego taty bo ja za śledziami nie przepadam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !