Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Popielcowy śledź.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wymoczonych płatów śledziowych: 1 kg
śmietany kwaśnej 12 % 40 dag
majonezu 3 łyżki
chrzanu ze słoiczka 2 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżka
cebuli 3-4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Popielcowy śledź.

Śledzie najlepiej przygotować dzień wcześniej. Płaty śledziowe pokroić na ok.5 cm kawałki.Cebule pokroić w cienkie półplastry, sparzyć wrzątkiem i ostudzić. Śmietanę, majonez, chrzan i pieprz cytrynowy wymieszać i zalać śledzie z cebulą. Dokładnie połączyć i wstawić na noc do lodówki. Podawać z ziemniakami z wody lub w mundurkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 17.06.2012 17:16
smaczny obiadek dla mojego taty bo ja za śledziami nie przepadam
Justyna223 23.07.2011 17:03
popielcowy to trzeba go popiołem posypać hihi:) super śledzik bardzo lubię takie śledziki
ana00 30.05.2011 20:16
jak super podane ;)
Sarenka 13.01.2011 16:58
Widze, ze lubisz sledziki. Ja niekoniecznie, ale maz bardzo lubi takie salatki.
ZEWA 07.09.2010 21:12
Oj uwielbiam śledzika w każdej postaci. Dziś właśnie zrobiłam z cebulką i papryką. Przegryza się w lodówce.
noculos 16.08.2010 12:23
popielcowy... fajny
SmacznaPyza 11.07.2010 11:47
takie śledzia robię, ale malutko bo tylko ja go u nas jem...chłopaki się nie znają!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak