Sposób przygotowania

Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrami na masę. Dodać miód i olej. Dalej ucierać. Następnie dodać sodę, przyprawę do piernika i mąkę. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać do ciasta. Wymieszać. Wylać na wysmarowaną masłem tortownicę. Piec ok. 50 minut w 180 st. Posypać ciepły cukrem pudrem.

*do masy na piernik można też dodać bakalie i zrobić opcję z bakaliami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    zjadłoby się do kawy
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    bladziutki, ale może smaczny:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !