Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki na nalewce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki duże 10 szt.
masło do smaku
oliwa do smaku
natka pietruszki do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
nalewka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
makaron
ząbek czosnku 4

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki na nalewce

Makaron gotujemy wg przepisu.
Masło i oliwę rozgrzać, wrzucić krewetki parę minut podsmażyć; dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę oraz dużo pieprzu i zioła prowansalskie. Dusimy parę minut. Na koniec wszystko podlewamy nalewką (ja użyłam nalewki litewskiej Cepkeliu). Ciepły makaron rozkładamy na talerzach, wykładamy krewetki, polewamy wytworzonym sosem oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 20.03.2012 09:13
super
Justyna Jussstiii 02.11.2011 08:29
super
Justyna Jussstiii 02.11.2011 08:29
super
Aida 01.11.2011 13:51
krewetki są ostro - słodkie :) ostre ze względu na dużą ilość świeżo mielonego pieprzu a słodkie od nalewki :) jak dla mnie PYCHA :) do tego np.pomidorowy makaron...mmmm... :)
treonina 01.11.2011 11:49
uwielbiam każde danie z krewetkami - myślę że to danie także przypadnie mi do gustu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak