Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu.
Masło i oliwę rozgrzać, wrzucić krewetki parę minut podsmażyć; dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę oraz dużo pieprzu i zioła prowansalskie. Dusimy parę minut. Na koniec wszystko podlewamy nalewką (ja użyłam nalewki litewskiej Cepkeliu). Ciepły makaron rozkładamy na talerzach, wykładamy krewetki, polewamy wytworzonym sosem oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    uwielbiam każde danie z krewetkami - myślę że to danie także przypadnie mi do gustu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    krewetki są ostro - słodkie :) ostre ze względu na dużą ilość świeżo mielonego pieprzu a słodkie od nalewki :) jak dla mnie PYCHA :) do tego np.pomidorowy makaron...mmmm... :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !