Sposób przygotowania

Ubić białka na sztywną pianę, stopniowo dodawać małymi partiami cukier puder. Cały czas ubijając dodawać po 1 żółtku a na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia i ocet. Wszystkie składniki (to ważne) dodajemy stopniowo w małych ilościach nie przerywając ubijania i mieszamy zawsze w jedną stronę. Wylać ciasto na dużą blachę, natłuszczoną i posypaną bułką tartą i piec ok 30 minut w temp. 180 stopni. Po wystygnięciu przekroić wzdłuż na dwie warstwy. Ugotować 2 budynie w 0,5 l mleka, ostudzić. Margarynę utrzeć na puch i stopniowo dodawać budyń. Na koniec wrzucić bakalie i wymieszać. Przełożyć masą biszkopt. Zagotować szklankę mleka i rozpuścić w niej cappuccino, wystudzić. Zmiksować z bitą śmietaną w proszku. Dodać żelatynę rozpuszczoną w 0,5 szklanki gorącej wody i ostudzoną. Włożyć na wierzch ciasta, rozsmarować. Ja udekorowałam wiórkami kokosowymi i słodkim kakao.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pycha, tylko nie dzisiaj, dobrze? za gorąco....
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pyszny
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Do kolekcji.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Pyszności w sam raz do kawusi
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    bardzo mi się podoba !
  • 5
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Jaka szkoda,że mogę tylko popatrzeć!
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Ciasto wygląda rewelacyjnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    Można nacieszyć oko!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !