Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuszczcamy w 3/4 szklanki wody. Odstawiamy do ostygnięcia.
Odkładamy 2 całe wafle.Resztę wafli rozkruszamy razem z herbatnikami na proszek.
Margarynę kroimy na kawałki i rozpuszczamy w garnku. Do rozpuszczonej margaryny wsypujemy cukier. Mieszamy aż się rozpuści.Powoli wsypujemy kakao. Mieszamy.
Wsypujemy pokruszone wafle i herbatniki. Wlewamy galaretkę.Dokładnie mieszamy.
2 całe wafle rozkładamy tak aby stykały się jednym z boków. Wykładamy na nie gorącą masę. Na dwóch przeciwległych brzegach wafli kładziemy obrane banany. Delikatnie zwijamy z obu stron jak roladę. Wstawiamy na ok 2 godz do lodówki.

Smacznego:-)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    ja to nazywam salcesonem a nie rolada:) a i nigdy nie pomyslalam zeby wlozyc do srodka banany:) super pomysl!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smacznie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !