Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana z pomidorową nutką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 litr
kapusta 1 mała główka
marchewka 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
ryż 3 szklanki
seler korzeniowy 1 mała sztuka
seler naciowy
czosnek 2-3 ząbki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana z pomidorową nutką

Do bulionu wrzucamy poszatkowaną kapustę oraz pokrojone drobno:marchewkę, selera, pietruszkę. Gotujemy warzywa około 15 minut, po czym dodajemy do zupy ryż, posiekane listki selera i koncentrat. Doprawiamy solą, pieprzem oraz wrzucamy listki laurowe. Możemy uzupełnić wodę. Gotujemy zupę ,aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawiamy zupę czosnkiem i w razie potrzeby jeszcze raz solą i pieprzem. Podajemy ozdobione listkiem selera,.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 01.06.2012 09:41
bardzo smaczne!!
kate.500 06.11.2011 16:26
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak