Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki duszone z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

patówki 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
papryka czerwona 2 sztuki
cebula 2 sztuli
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Bulion grzybowy 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: parówki duszone z pieczarkami

parówki i pieczarki kroimy w plasterki, cebule w piórka a paprykę w kostkę
cebulę i paprykę podduszamy na maśle, następnie dodajemy parówki i pieczarki, kiedy pieczarki zmiękną, podlewamy bulionem, dopraiamy dusimy wszystko razem aż do zredukowania bulionu, następnie dodajemy koncentrat i śmietanę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak