Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ziemniaczane z nadzieniem.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków 1 kg
jajko 2 szt
soli 1 łyżeczka
mąki (ew. trochę więcej, w zależności od odmiany ziemniaków) 2,5 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ziemniaczane z nadzieniem.

Wystudzone ziemniaki, mąkę, sól i jajka wyrobić na jednolitą masę. Jeśli będzie się kleić mocno do rąk dosypać jeszcze mąki. Przygotować farsz, (ja już miałam gotowy). Odrywać kawałki ciasta, rozpłaszczać na dłoni, nakładać na środek farsz i formować kotlety, lekko spłaszczać. Jeśli ktoś nie ma czasu można zrobić bez farszu. Wkładać na rozgrzany olej i smażyć na złoto-brązowy kolor. Polać sosem i podawać z surówką. Kotlety są mięciutkie i smaczne.Otrzymałam 15 sztuk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margaretkaw 15.08.2013 10:45
Jak smacznie wyglądają :)
czekoladka_m 11.08.2013 20:47
Fantastyczny pomysł, na pewno wypróbuję;)
Aneta41 08.07.2012 19:28
ślicznie wyglądają muszę spróbować
pacpaw 26.05.2012 22:49
cudowne, muszę je zrobić i posmakować
GGABI 13.09.2011 22:11
pyszne są
barbara11561 03.06.2011 12:58
Super przepis,na pewno wykorzystam:)
Mati13 03.02.2011 08:05
wyglądają znakomicie! warte spróbowania:)
eli_555 29.10.2010 23:27
tanie i pyszne
Sarenka 29.08.2010 22:17
Córcia, próbujac podobnych kotlecików po raz pierwszy, stwierdzila, ze to sa ... rybki. Lubie je z sosem grzybowym, jak i same. Sa pyszne, ale najlepsze zaraz po usmazeniu, podgrzane nie sa juz takie pyszne.
Sarenka 29.08.2010 22:17
Córcia, próbujac podobnych kotlecików po raz pierwszy, stwierdzila, ze to sa ... rybki. Lubie je z sosem grzybowym, jak i same. Sa pyszne, ale najlepsze zaraz po usmazeniu, podgrzane nie sa juz takie pyszne.
Sarenka 29.08.2010 22:17
Córcia, próbujac podobnych kotlecików po raz pierwszy, stwierdzila, ze to sa ... rybki. Lubie je z sosem grzybowym, jak i same. Sa pyszne, ale najlepsze zaraz po usmazeniu, podgrzane nie sa juz takie pyszne.
misia53 27.08.2010 19:32
Z nadzieniem jeszcze nie robiłam.
elwal
elwal 25.08.2010 16:44
Bardzo lubię - od wczesnego dzieciństwa... moja mama często je robiła :)
wedith1 29.07.2010 22:14
i ten sosik......bosko!
SmacznaPyza 10.07.2010 15:21
fajny pomysł na smaczny a niedrogi obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak