Sposób przygotowania

Kapustę białą bardzo drobno posiekać, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Obraną kalarepkę, jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Kiszone ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, posiekaną natkę pietruszki, wlać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna,lubię sałatki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda bardzo smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Świetne połączenie, bardzo mi odpowiada.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !