Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z drobiu z pieczarkami w sosie.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

watróbki z drobiu 1/2 kg
por 1 szt
pieczarki 30 dag
śmietanka 2 łyżki
mąka 3 łyżki
ciemny sos do pieczeni 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z drobiu z pieczarkami w sosie.

Wątróbki umyć, oczyścić, oprószyć mąką i podsmażyć na rozgrzanych 2 łyżkach oliwy. Por oczyścić, pokroić i zeszklić na pozostałym tłuszczu. Pieczarki umyć, pokroić na kawałki, wsypać do podsmażonej pory i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie dodać podsmażone wątróbki i sos do pieczeni wymieszany z kilkoma łyżkami wody, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą maggi, wlać śmietankę, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.11.2012 18:09
Fajne połączenie.
Motorek 24.06.2012 09:23
pyszna
Iwona51
Iwona51 11.12.2011 17:21
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak