Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowe duszki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 5 sztuk
cukier 1/3 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
pisaki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowe duszki

Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno z
dodatkiem soli, pod koniec ubijania dodać stopniowo cukier, a
następnie mąkę ziemniaczaną.
Za pomocą szprycy / rękawa cukierniczego z okrągłą końcówka wyciskać
duszki. Piec ok 60 min w temp. 120\'C. Gotowe przestudzić i udekorować
minką.
Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 19.08.2013 19:57
genialne zdjęcie!!
RenataZ-et 10.08.2013 20:18
śliczne te duszki :)
natii3624 12.05.2012 20:07
super pomysł!
IKrakowianka 10.04.2012 19:41
ale super pomysł!! :D
caralajna 20.02.2012 17:32
rewelacyjne zdjęcie
Kas2 15.02.2012 13:17
jakie pomysłowe!
Wafelek2601 16.12.2011 09:31
rewelacja
Katarzyna/kate1980 01.11.2011 22:09
super
1j1o1l1a1 01.11.2011 18:57
fajne...i smaczne:)
aginaa 01.11.2011 09:44
buuuu.... :)
iziona 01.11.2011 07:31
fajne te duszki :)
Monika111 01.11.2011 06:57
SUPER! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak