Sposób przygotowania

Botwinkę oczyścić i umyć. Liście pokroić, buraczki zetrzeć na grubej tarce. W garnku zagotować pół litra osolonej wody, wrzucić botwinkę wraz z buraczkami i doprowadzić do wrzenia. Gotować jeszcze 3 minuty. Dodać ocet, odstawić do ostygnięcia. Ogórek i rzodkiewkę pokroić w zapałkę. Jogurt i kefir połączyć, dodać wystudzoną botwinkę wraz z powstałym barszczykiem oraz siekane zioła. Doprawić solą i sokiem z cytryny. Odstawić na godzinę. Chłodnik podawać z plasterkami ogórka i rzodkiewki.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !