Sposób przygotowania

Filety rybne bardzo dokładnie myjemy. Filety posypujemy przyprawami : pieprzem i solą cytrynową. Filety odstawiamy na 20 minut żeby ryba przeszła przyprawami. Później skraplamy rybę sokiem wyciśniętym z jednej cytryny. Pomidory myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Ząbki czosnku obieramy i też kroimy. Pomidory wymieszać z czosnkiem i wymieszać z oliwą i winem ( najlepiej białym). Gotujemy to przez około 20 minut na niedużym ogniu, często mieszając, aby się nie przypaliło. Ugotowanym sosem polewamy rybę i posypujemy bułką tartą. Filety w pomidorach dajemy do piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez około 45 minut.

Spróbuj również

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !