Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w pomidorach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet rybny 1 kg
pomidory 1/2 kg
oliwa 1/2 szklanka
wino białe 150 ml
cytryna 1
ząbek czosnku 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
sól cytrynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w pomidorach

Filety rybne bardzo dokładnie myjemy. Filety posypujemy przyprawami : pieprzem i solą cytrynową. Filety odstawiamy na 20 minut żeby ryba przeszła przyprawami. Później skraplamy rybę sokiem wyciśniętym z jednej cytryny. Pomidory myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Ząbki czosnku obieramy i też kroimy. Pomidory wymieszać z czosnkiem i wymieszać z oliwą i winem ( najlepiej białym). Gotujemy to przez około 20 minut na niedużym ogniu, często mieszając, aby się nie przypaliło. Ugotowanym sosem polewamy rybę i posypujemy bułką tartą. Filety w pomidorach dajemy do piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 05.11.2011 07:22
supeer

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak