Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1
cebula 1
ząbek czosnku 1
marchewka 2
pietruszka 1
por 1/2
śmietana
woda 1 litr
sól
pieprz
porcja rosołowa
gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowa

Wodę gotujemy i dodajemy do niej porcję rosołową. Seler, marchewkę, pietruszkę i por myjemy i obieramy. Następnie wrzucamy warzywa do zupy i wszystko razem gotujemy, aż do miękkości. Ząbek czosnku oraz cebulę obieramy i dodajemy do gotującego się wywaru. Ugotowane warzywa i mięso wyciągamy z zupy. Zostawiamy tylko pietruszkę i seler. Drugą marchewkę trzemy na tarcę z grubymi oczkami i dodajemy do zupy. Pieprzem, solą, gałką muszkatołową doprawiamy do smaku zupę. Na koniec śmietaną zagęszczamy zupę i chwilę jeszcze gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 21.04.2012 15:26
super
malaczarna23 19.02.2012 08:39
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak