Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 0,5 kostki
cukier 5 łyżek
kakao 3 łyżki
kwaśna śmietana 5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

1 łyżkę żelatyny rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody.

Margarynę, cukier, kakao oraz śmietanę zagotować, odstawić z ognia. Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszać, wystudzić i polewać placek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 03.03.2014 17:30
pyszna polewa
Bernadeta1 15.01.2014 00:08
bardzo przydatny przepis
IKrakowianka 30.12.2013 16:26
przydatny przepis
pajbek 11.11.2013 10:40
Przydatny przepis :-)
Bożena13 15.07.2012 10:07
prosty przepis i lepsza czekolada od kupnej...
Dorota59 15.04.2012 13:52
swojej produkcji jest najlepsza
Natalia40 01.04.2012 18:54
pyszna
Ewelina47 17.02.2012 09:12
super
Wafelek2601 04.01.2012 13:07
pycha
RenataZ-et 06.11.2011 19:27
Pyszna polewa, idealna na ciasta i do deserów
mirosława4 05.11.2011 15:00
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak