Sposób przygotowania

Listki bazylii opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Plastry mięsa umyć i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem, posmarować pastą z oliwek, na każdym położyć plasterek szynki. Posmarować parmezanem wymieszanym z twarożkiem, posypać połową ilości bazylii. Zrazy zwinąć i spiąć wykałaczkami. Cebulkę oczyścić i pokroić na kawałki. Czosnek obrać . W brytfannie rozgrzać olej i obsmażyć na niej zrazy. Dodać zmiażdżony czosnek i cebulkę, krótko smażyć. Następnie dodać pomidory z zalewą i bulion, pomidory rozgnieść. Brytfannę przykryć, zrazy dusić na średnim ogniu ok. 90 minut. Mięso wyjąć z sosu i odstawić w ciepłe miejsce. Sos gotować, aż zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z pozostałą bazylią. Do sosu włożyć zrazy i podgrzać. Najlepszym dodatkiem do zrazów po włosku jest gruby makaron.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    to jest to

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !