Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszonka z dorsza po kaszubsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt
olej 80 ml
przecier pomidorowy 125 ml
słonina 200 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 ziarna
natka pietruszki
sól
pieprz
filet z dorsza 850 g

Przepis i sposób przygotowania na: Duszonka z dorsza po kaszubsku

Rybę rozmrażamy, osuszamy i oprószamy solą. Cebulę siekamy. Słoninę kroimy w paseczki, które umieszczamy na dnie naczynia do zapiekania (naczynie ewentualnie można dobrze nasmarować tłuszczem). Na niej kładziemy na przemian rybę i cebulę. Każdą warstwę dorsza skrapiamy olejem i doprawiamy sola oraz pieprzem. W naczyniu umieszczamy także liść laurowy oraz ziele angielskie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Po około 15 minutach zalewamy przecierem i pieczemy do miękkosci. Podajemy posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 21.08.2013 08:47
bardzo fajny obiadek
Iwusia 25.01.2013 21:49
superowe danie
Wafelek2601 21.12.2012 23:39
Super
IrenaM 14.05.2012 22:18
ciekawy pomysł
Ewa95 05.12.2011 16:04
ciekawe
Ewa95 05.11.2011 11:38
ciekawe
mirosława4 03.11.2011 17:56
smaczne
RenataZ-et 02.11.2011 15:17
fantastyczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak