Sposób przygotowania

Rybę rozmrażamy, osuszamy i oprószamy solą. Cebulę siekamy. Słoninę kroimy w paseczki, które umieszczamy na dnie naczynia do zapiekania (naczynie ewentualnie można dobrze nasmarować tłuszczem). Na niej kładziemy na przemian rybę i cebulę. Każdą warstwę dorsza skrapiamy olejem i doprawiamy sola oraz pieprzem. W naczyniu umieszczamy także liść laurowy oraz ziele angielskie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni. Po około 15 minutach zalewamy przecierem i pieczemy do miękkosci. Podajemy posypane natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fantastyczny obiad
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    ciekawy pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    superowe danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo fajny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !