Sposób przygotowania

Na spód tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia, kruszymy biszkopty.

Galaretki rozpuszczamy wg przepisu, każda w innym naczyniu. Ostudzamy. Do cytrynowej dodajemy jogurt ( 400 ml ). Gdy zacznie tężeć zalewamy biszkopty. Wkładamy do lodówki. Drugi jogurt miksujemy z kakaem + rozrobioną wg przepisu żelatyną. Wylewamy na żółtą piankę. Schładzamy. Trzeci jogurt miksujemy z samą żelatyną ( zrobioną wg przepisu na opakowaniu ). Wylewamy. Schładzamy. Na samą górę wylewamy tężejącą brzoskwiniową galaretkę. Schładzamy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    błyskawiczne ciasto na wypadek gdy goście zapowiedzą się chwilę przed przybyciem.błyskawiczne mimo że czas podany tu długo to mi idzie raz dwa bo wkładam blachę do zamrażalki i po kilku min galaretki tężeją
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !