Sposób przygotowania

W rondelku umieścić masło, 8 dag cukru, ekstrakt pomarańczowy, gorzką czekoladę oraz 150 ml śmietany. Podgrzewać na małym ogniu do czasu, aż składniki się połączą (nie gotować).

Żółtka utrzeć z 8 dag cukru na puszystą masę. Cały czas ucierając dodawać porcjami ciepłą masę czekoladową oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na samym końcu delikatnie połączyć z pianą ubitą z białek. Przełożyć do formy (28x18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C. Piec 25 minut. Wyjąć i ostudzić.

200 ml śmietany 30% ubić na sztywno z pozostałym cukrem. Połączyć z mascarpone i kajmakiem.

Ciasto czekoladowe przekroić na połowę i przełożyć większą częścią masy kajmakowej. Pozostałą masę rozsmarować na wierzchu ciasta. Posypać wiórkami czekolady mlecznej. Schłodzić ciasto w lodówce.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super masa!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ojoj...ależ smakowitości :)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Pyszniutkie!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Czekoladowe należą do moich ulubionych:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    świetne ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo lubi? takie ciacha :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !