Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Siekane kotleciki indycze z tymiankiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 30 dag
ser maślany 15 dag
mąka kukurydziana 4 łyżki
jajko 2 szt.
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Siekane kotleciki indycze z tymiankiem

Filet z indyka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę i przełożyć do misy. Dodać ser starty na drobnych oczkach tarki, jaja, mąkę kukurydzianą i przyprawy. Wymieszać.

Na rozgrzany tłuszcz kłaść porcjami przygotowaną masę. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 29.11.2011 07:38
Fajny przepis
Misiek1 29.11.2011 07:38
Fajny przepis
Nina7 25.11.2011 08:01
Super kotleciki!
aguus 16.11.2011 19:33
fajna propozycja:)
pawel6 04.11.2011 09:15
Łatwe i smaczne:)
sylwia / sytofala 02.11.2011 13:31
uwielbiam tymianek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak