Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać wszystkie pozostałe składniki i wyrabiać dość długo mikserem. Wysmarować tłuszczem dwie długie wąskie keksówki, posypać bułką tartą. Nałożyć ciasto do połowy foremek i odstawić ok.20 minut w ciepłym miejscu do podrośnięcia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (opiekacz górny i dolny). Wierzch podrośniętego ciasta delikatnie posmarować zimną gorzką herbatą i piec ok. 1 godziny, (ew. troszkę dłużej, jeśli wierzch nie będzie ładnie przyrumieniony). Ja piekłam 70 minut. W domu przepięknie pachnie świeżym chlebem, aż trudno się doczekać, kiedy ostygnie.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    już sobie wyobrażam Twoje chlebki niedługo :-)))
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    No trzeba w końcu wypróbować automat.A ja czekam na Twoje chlebki!
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    A ja bez automatu i też piekę czasem....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszny domowy chlebek
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    domowe pieczywo jest najlepsze! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszny chlebuś
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super chlebuś
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !