Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia kurczaka pieczone paprykowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podudzia 4
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
olej roślinny 80 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia kurczaka pieczone paprykowe

Kroki postępowania

1
W miseczce łączymy majeranek z papryką słodką mieloną oraz papryką ostrą.
Krok 1 - Podudzia kurczaka pieczone paprykowe foto
2
Dolewamy olej i intensywnie mieszamy.
Krok 2 - Podudzia kurczaka pieczone paprykowe foto
3
Podudzia z kurczaka myjemy i dokładnie solimy.
Krok 3 - Podudzia kurczaka pieczone paprykowe foto
4
Tak przygotowaną miksturą smarujemy dokładnie podudzia. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Krok 4 - Podudzia kurczaka pieczone paprykowe foto
5
Udka najpierw odsmażamy na rumiano na rozgrzanej patelni, a potem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Krok 5 - Podudzia kurczaka pieczone paprykowe foto
6
Pieczemy około 1 godziny.
Krok 6 - Podudzia kurczaka pieczone paprykowe foto
7
Podajemy z ugotowanymi na parze brokułami. Smacznego.
Krok 7 - Podudzia kurczaka pieczone paprykowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 04.06.2012 12:08
mniam
Zoso 03.06.2012 22:08
lubię takiego przypieczonego kurczaka
Kuchareczka2 28.01.2012 13:43
pychota
MAR3STA 26.12.2011 13:48
znakomite
Beatris 01.11.2011 14:19
Nawet bardzo smakowite. W dodatku pięknie przyrumienione.
BernadettaP 01.11.2011 10:24
smakowite :-)
Agnieszka_B 31.10.2011 22:15
Jestem oczarowana kolorystyką efektu końcowego... Mistrzowsko:)
Mati13 31.10.2011 21:40
aromatyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak