Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodawać kolejne składniki: 15 dag cukru, żółtka i na samym końcu mąkę wymieszaną z czekoladą i proszkiem do pieczenia. Przełożyć do formy (28x18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-25 minut w temperaturze 180°C. Ostudzić.

Galaretkę przyrządzić według przepisu na opakowaniu używając ¾ sugerowanej ilości wody. Pozostawić, aby wystygła.

Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku wymieszanym z kawą. Pozostawić, aby napęczniała.

Śmietanę ubić z 5 dag cukru. Połączyć z żelatyną i wyłożyć na ostudzone ciasto czekoladowe. Na masie śmietanowej ułożyć owoce (u mnie były to mrożone wiśnie, truskawki, maliny oraz świeże gruszki) i zalać tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawe choć nie lubię ciast z żelatyną
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Super ciacho!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Zapowiada się przepysznie:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Ale pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Megaapetyczne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Ale pyszności!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczne
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !