Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLuski śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 1 szkl
jajko 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: KLuski śląskie

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, ostudzić.
Zimne ziemniaki zmielić przez maszynkę.
Dodać mąkę i jajko, wyrobić ciasto.
Formować małe,okragłe kluski z dziurką.
Gotować w osolonym wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorlil 31.10.2011 21:59
spróbuję, dziekuję za poradę
SmacznaPyza 31.10.2011 21:25
do prawdziwych klusek śląskich nie dodaje się jajka a i tak się trzymają, spróbuj!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak