Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto budyniem ala napoleonka.

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier waniliowy 1 sztuka
mleko 0,7 litra
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
margaryna w kostce 2 sztuka
wiórki kokosowe 1 opakowanie
Budyń krówkowy 1 sztuka
kwaśna śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniem ala napoleonka.

Kroki postępowania

1
Z margaryny, mąki oraz śmietany musimy zagnieść ciasto. Tak przygotowane wkladamy do lodówki na około 3-4 godziny. Ciasto nastenie dzielimy na dwie czesci, które musimy za pomocą wałka rozwałkować na cinką grubość. Każdą z czesci ciasta kladziemy na osodbna blache i ppieczemy w temp około 200 stopni, przez okres około 20 minut-czasem troszke dłużej.
Krok 1 - Ciasto budyniem ala napoleonka. foto
2
Budyń o smaku krówki sporządzamy wg. opisu na opakowaniu. Już dobrze ostygnięty budyń wrzucamy do miski , dodajemy 1 kostkę margaryny i miksujemy by uzyskać jednolitą konsystencję. Na koniec dodajemy 1 opakowanie wiórek kokosowych i dobrze wymieszujemy.
Krok 2 - Ciasto budyniem ala napoleonka. foto
3
Tak powstala gestą masę wylewamy na 1 blaszkę upieczonego ciasta i dobrze rozsmarowujemy.
Krok 3 - Ciasto budyniem ala napoleonka. foto
4
Przykrywamy drugą częscia
Krok 4 - Ciasto budyniem ala napoleonka. foto
5
Tak wyglada pokrojona;)
Krok 5 - Ciasto budyniem ala napoleonka. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 30.05.2013 20:05
fajnie inny pomysł
mic 21.12.2012 16:12
każdy robi jak woli:)
SmacznaPyza 20.12.2012 19:59
krem zdecydowanie wolę na maśle
Gosia20 06.07.2012 21:37
świetne
Sroczka 07.05.2012 21:39
Jakie smakowite. Poproszę kawałek.
kasienka23 15.03.2012 12:21
super ciasto, zjadłabym chętnie teraz takie :)
kamyk 10.02.2012 21:48
lubie
mic 12.12.2011 21:50
Tez jestem jej fanem , dlatego czesto ją robię. Dziękuje za komentarze
mic 12.12.2011 21:50
Tez jestem jej fanem , dlatego czesto ją robię. Dziękuje za komentarze
LuKaSz4761 11.12.2011 10:35
Super przepis
Reda 09.12.2011 09:07
super
Wacław 27.11.2011 10:53
pyszne,cos co lubię !
Ania67 19.11.2011 09:00
coś co kocham
kanu83 15.11.2011 18:08
palce lizać
Ewelina38 09.11.2011 13:39
uwielbiam napoleonki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak