Sposób przygotowania

Do garnka włożyć obrane warzywa, wlać 2 litry zimnej wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, obrany, posiekany czosnek, szczyptę soli i pieprzu. Gotować do miękkości na małym ogniu. Gdy warzywa są miękkie przecedzić. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do wywaru, wlać zakwas, wsypać pokrojoną kiełbasę i chwilę gotować. Następnie zdjąć z ognia, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majeranek i zabielić śmietaną. Ugotowane na twardo jajka obrać, pokroić na ćwiartki, ułożyć na talerze, zalać żurkiem, posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam żurek.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !