Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strogonow

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 50 dkg
pieczarki 30 dkg
cebula 1
olej do smażenia
śmietana 130 ml
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 1 łyżka
natka pietruszki 1
sól, pieprz 1
ogórki konserwowe 4 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: strogonow

Mięso pokroić w paski, oprószyć mąką. Cebulę obrać, pokroić w talarki, ogórki w paski. Podsmażyć na oleju na złoty kolor, następnie usmażyć mięso, a na końcu pieczarki. (każdy składnik osobno). Składniki przełożyć do rondla, dodać pieprz, paprykę, koncentrat pomidorowy i śmietanę. Zagotować. Posypać natką. Podawać z kluseczkami półfrancuskimi lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 25.06.2012 22:30
Smacznie się zapowiada :)
jasiek 08.02.2011 21:48
lubię to:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak