Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony z pięknym Jasiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar na wędzonce 3 l
koncentrat barszczu czerwonego 1 butelka
cukier do smaku
czosnek 6 ząbków
majeranek do smaku
kminek 1 łyżeczka
masło klarowane do smażenia
sól do smaku
fasola Jaś 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony z pięknym Jasiem

groch namaczamy na noc, następnie gotujemy, kiedy groch zmieknie, solimy
do wywaru dodajemy koncentrat buraczany, doprawiamy cukrem, kminkiem przesmażonym na maśle, pieprzem, sporą ilością czosnku i imbiru, na koniec dodajemy majerenek,
na talerzu układamy odcedzony groch, zalewamy barszczem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 25.03.2012 12:01
super
kasienka23 12.01.2012 12:04
może być dobre, spróbuję
ronald88 09.11.2011 08:37
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak