Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie blinki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
mąka gryczana 200 g
grożdze 40 g
mleko 1/2 szkl.
piwo 1 i 1/2 szkl szkl
jajko 5 szt
sól, cukier do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie blinki

Letnie mleko połączyć z drożdzami, cukrem i kilkoma łyżkami mąki. Dodać piwo, obydwa gatunki mąki, żółtka. Gdy ciasto urośnie, połączyć z pianą ubitą z solą. Kłaść porcje na gorący tłuszcz, silnie rumieniąc. Podawać z konfiturami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 28.09.2011 20:44
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak